Leuke lessen voor jong en oud.

Wil je graag (beter) leren paardrijden? Dan ben je bij Welkomhoeve aan het juiste adres. We hebben lessen voor elke leeftijdscatergorieën en ervaringsniveau’s.

De omgang en het creëren van een band met het paard staan bij ons centraal. Daarom vragen wij om steeds een half uur voor de les aanwezig te zijn om te leren zelf het paard te poetsen en op te zadelen.
Verzekerd zijn is verplicht vanaf de eerste les of wandeling op de manege. Voor de beginners en de initiatielessen en longelessen is dit vrijblijvend. Deze verzekering wordt afgesloten via VLP. Polisvoorwaarden kan u terugvinden op www.vlp.be/verzekeringen. Het dragen van een tok is verplicht.

Longelessen

Voor de mensen die nog nooit op een paard hebben gezeten starten we altijd met enkele lessen aan de longe. Tijdens deze lessen wordt de verlichte draf aangeleerd.

Initiatielessen

Tijdens de initiatielessen gaan we een stapje verder en worden enkel de passen stap en draf aangeleerd.

Groepslessen

Bent u gek van paarden? Dan zijn groepslessen ideaal voor u. Tijdens deze lessen wordt er gestapt, gedraafd en gegalopeerd en worden de basisvaardigheden verder aangeleerd. Er zijn groepslessen voor kinderen en volwassenen.

Privélessen

Wenst u een  persoonlijke begeleiding? Wij organiseren privé zowel dressuur- als springlessen. Tijdens de springlessen leer je het aanrijden op de hindernis en rij je in verlichte zit tussen de hindernissen. Je oefent op de juiste galop na de sprong.

Buitenritten

Genoeg van de dagelijkse stress?  Dan is een buitenrit te paard de  ideale verpozing! Manege Welkomhoeve ligt temidden van de prachtige Kempense bossen. Even alles vergeten en genieten van de natuur vanop de rug van een paard. Heerlijk onthaasten in een ongedwongen sfeer midden in natuurgebieden “Lovenhoek” en “Visbeekvallei” maakt een buitenrit telkens weer tot een onvergetelijke ervaring. Onderweg passen wij het tempo aan de rijvaardigheid van de deelnemende ruiters aan.  Ervaren ruiters vanaf 14 jaar mogen met ons mee.

Er zijn lessen voor alle leeftijden en ervaringsniveau’s

Dagsoort leslesuur
dinsdagDressuur half gevorderden / gevorderden19u00
dinsdagDressuur gevorderden20u30
woensdagDressuur beginners / half gevorderden14u00
woensdagDressuur half gevorderden15u00
woensdagSpringen beginners18u00
woensdagSpringen gevorderden19u00
woensdagDressuur half gevorderden / gevorderden20u00
donderdagDressuur gevorderden
19u30
vrijdagDressuur half gevorderden / gevorderden19u30
vrijdagDressuur gevorderden20u30
zaterdagDressuur beginners / half gevorderden13u00
zaterdagDressuur half gevorderden14u00
zaterdagDressuur half gevorderden / gevorderden15u00
zondagDressuur beginners / half gevorderden / gevorderden
10u00
zondagDressuur half gevorderden11u00
zondagDressuur half gevorderden / gevorderden12u00
zondagBuitenwandeling14u00